Over Arjen 2017-05-23T08:46:12+00:00

Over Arjen

Van registeraccountant tot coach

Arjen Luijendijk

Wist je dat ik ooit bij het accountantskantoor KPMG ben gestart? Maar hoe kom je er dan toe om je te richten op coaching vraag je je dan af. Dat is niet zomaar een besluit dat ik van de ene op de andere dag heb genomen, zul je wel begrijpen. Ik heb eerst een aantal wijze lessen moeten leren. Daarvoor was ook een burn-out nodig, bleek achteraf.

De lat lag er hoog

Ik heb vele jaren vol enthousiasme en plezier gewerkt in de accountancy en het bedrijfsleven. Kennisdelen en samen een kwalitatief goed product neerzetten, dat vond ik belangrijk. Ik legde de lat erg hoog voor mijzelf, kon moeilijk nee zeggen. Ook hielp ik graag mijn collega’s, vrienden en familieleden en collega’s als dat nodig was. Kort na de zomervakantie in 2000 ging het mis. Ik vertelde mijn vrouw dat ik het niet meer trok. Ik was doodop en er lagen nog bergen werk op mijn bureau. Ja, ik moest het toegeven… ik was burn-out!

Nieuwsgierig naar mijn volledige burn-out verhaal? Lees dan mijn blog “Maak mij over 4 maanden maar wakker!”

Wijze lessen geleerd

Uiteindelijk heb ik zes maanden nodig gehad om weer volledig te herstellen. Gelukkig met veel steun thuis en van mijn werkgever. Ik heb een paar wijze lessen geleerd: ik mag er zijn als individu en ik ben de regisseur van mijn leven. Ik wil nog zoveel leren, maar vooral genieten van het leven. En dat gun ik iedereen die ik ontmoet of dat nu privé of zakelijk is. In 2001 heb ik die drive samengevat in een persoonlijke missie. 

Mijn persoonlijke missie

Ik, Arjen Luijendijk, heb plezier in het leven, ontwikkel mijzelf en ondersteun anderen in hun ontwikkeling. Ik sta voor openheid en eerlijkheid. Met mijn energie en humor geniet ik van een harmonieus leven met mijn geliefde, kinderen, familie en vrienden.

Burn-out coaching & advies

Het is mijn drijfveer om directeuren, leidinggevenden, HR-managers en bedrijfsartsen te adviseren en te ondersteunen bij de begeleiding van uitgevallen medewerkers. Natuurlijk in een zo vroeg mogelijk stadium. Met als doel een structureel herstel van medewerkers na de burn-out. Zodat ook zij weer met energie en plezier kunnen genieten van het leven.

Bij veel bedrijven en organisaties ontbreekt de kennis over burn-out. En dat terwijl 22% van de beroepsziekten ontstaat door burn-out. Dat is de reden waarom ik het E-book ‘Burn-out? Heb oog voor uw medewerker’ heb geschreven. Ik adviseer iedereen die in zijn of haar omgeving geconfronteerd wordt met burn-out om dit gratis E-book te lezen.