Burn out therapie

Een burn out gun ik niemand. Ik, Arjen Luijendijk, heb dit twintig jaar geleden zelf mee mogen maken en weet daarom uit eigen ervaring dat dit geen pretje is. Echter: wat je niet dood maakt, maakt je sterker. De beste remedie tegen burn out is therapie, welke ik biedt door op te treden als coach en adviseur. Tevens biedt ik een online programma waarin ik je help deze te doorbreken. Na het herstellen van burn out door therapie krijg je weer de moedwil en energie om de draad weer op te pakken. Ik leg graag uit wat er vooraf gaat aan herstel van burn out en waarom werkgevers alsook een belangrijke rol hierin spelen.

Wat is de beste aanpak om burn out klachten te verhelpen?

Eenmaal er sprake is van een burn out is er geen makkelijke weg terug. Belangrijk is het besef dat de hoogste prioriteit bij jezelf moet liggen. Een andere denkwijze dan deze heeft vermoedelijk de reden gegeven tot het ontstaan van de burn out. Burn out klachten ontstaan namelijk vaak wanneer men zich zonder er bewust van te zijn op de tweede plek zetten. Deze denkwijze gaat vaak gepaard met overmatige ambitie op het werk. Naast fysiek herstel zijn er drie vragen die centraal staan bij het proces van herstel. Een burn out coach/adviseur kan je helpen om deze te beantwoorden:

  1. Wat maakt dat ik opgebrand ben (voor zover dat nog niet duidelijk is)?
  2. Wat wil ik eigenlijk in dit leven?
  3. Hoe stel ik me vanaf nu onafhankelijk op van wat anderen van mij vinden?

Neem de tijd om te genezen

Om er tijdelijk op het werk uit te liggen kan een grote tol eisen. Problemen die zich voordoen tijdens het herstel van een burn out zijn onder andere het zo snel mogelijk weer aan het werk willen en dan ook te snel weer aan het werk gaan. Uiteindelijk leidt dit ertoe dat je in een vicieuze cirkel terecht zal komen. Weer aan het werk gaan terwijl dit eigenlijk niet kan, kan leiden tot een tweede burn out. De arbeidsvoorwaarden bieden ruimte voor een goed herstel. De Wet Verbetering Poortwachter maakt het bij burn out mogelijk om je baan te behouden, doorbetaald te worden en het werk en deze – al dan niet met enige wijzigingen – uit te kunnen voeren. Als werkgever dien je je op te stellen als een motivator in plaats van iemand die druk uitoefent. Download gratis het E-book ‘Burn-out? Heb oog voor uw medewerker’.

Neem contact met mij op

Heb je interesse in behandeling van burn out d.m.v. therapie? Neem dan contact op met mij. Ik help professionals van hoog tot laag snel en duurzaam uit hun burn out en ook managers adviseer ik over hoe zij mensen met burn out het beste kunnen faciliteren en begeleiden. Contact opnemen kan door middel van het contactformulier. Ik sta graag voor je klaar.