Hulp bij burn out

Waaraan herken je een burn out? In 2017 is het aantal werkenden met een burn-out in twee jaar met maar liefst 50% gestegen. Daarnaast wordt beweert dat de burn-out wordt overhyped. Dat menig Nederlander bezwijkt onder de druk van werk is een gegeven. Of je daadwerkelijk lijdt aan een burn out is een tweede. Een burn out valt zowel onder de categorie mentaal als fysiek. Het is belangrijk om je constant af te vragen hoe je ervoor staat. Een burn-out is beroepsziekte nummer één en daarom kan het zomaar zijn dat ook jij er mee te maken hebt. Graag gaan we dieper in op de symptomen en hoe wij door middel van hulp bij een burn out deze kunnen voorkomen of genezen.

Hoe je burn-out symptomen kan herkennen

Men vraagt zich af of zij daadwerkelijk aan een burn out lijden. Dat is niet raar, want een burn out komt tegenwoordig vaker. Een burn out ontstaat bij overbelasting op mentaal of fysiek gebied. Er ontstaat een verstoorde relatie tussen belasting en belastbaarheid als gevolg van het te lang bezig zijn zonder een stap terug te zetten en te denken: valt dit binnen mijn perken? Het is lastig om een burn out te voorkomen, aangezien je op een gegeven moment knapt en een burn out dan alleen nog genezen kan worden. Echter is het streven om een burn out te voorkomen. Symptomen kunnen vermoeidheid, gebrek aan energie en stress zijn.

Zoek hulp bij burn out

Zodra je het vermoeden hebt te lijden aan een burn out adviseren wij je om actie te ondernemen. Door de waarschuwingen van je lichaam aan je voorbij te laten gaan kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen, waar het lastig is om uit te komen. Je kunt een gratis adviesgesprek van 45 minuten aanvragen, waarbij ik de tijd neem om jouw situatie te bespreken. Behalve mensen die lijden aan een burn out ondersteun ik tevens HR-managers en direct leidinggevenden in het vroegtijdig signaleren van een burn out. Een effectieve maatregel gezien het feit dat een burn out een beroepsziekte is en het beste verholpen kan worden op de werkvloer. Je kunt het e-book ‘Burn-out? Heb oog voor uw medewerker’ gratis ontvangen! Als je zelf niet in staat bent om het probleem te verhelpen is hulp vragen bij een burn out het juiste om te doen.

Neem contact met mij op!

Heb je interesse in advies en hulp bij een burn out? Ik ben coach en adviseur, en help je er graag bovenop te komen. Heb je vragen m.b.t. mijn diensten, schroom dan niet om contact op te nemen. Dit kan eenvoudig middels het contactformulier, waarna je binnen 24 uur een persoonlijke reactie van mij krijgt.