Overspannen behandeling

De behandeling van overspannenheid verschilt per persoon. Het hangt namelijk volledig af van jouw situatie hoelang het duurt om de klachten weg te nemen. Wanneer je je niet bewust bent van het feit dat je overspannen bent, kost het tijd om de redenen hiervoor te achterhalen. Het moment dat je je leeg en op voelt kan namelijk uit onverwachte hoek komen. Een overspannenheid kan langzaam overgaan in een burn-out en daarom is het zaak om de rust te pakken waar het lichaam en geest om vragen en om antwoord te geven op de vragen die je hebt.

Wat is het verschil tussen overspannenheid en een burn-out?

Behalve het stadium waarin de ziekten de kop opsteken en de omvang, verschillen overspannenheid en een burn-out niet veel van elkaar. Het moment waarop je uit overspannenheid wilt komen kan echter een wereld van verschil maken. Overspannenheid kan namelijk langzaam overgaan in een burn-out. Waar overspannenheid nog omkeerbaar is, geldt voor een burn-out dat er een langere tijd nodig is om volledig te kunnen herstellen. Er duiken symptomen op bij overspanning die door een behandeling verholpen kunnen worden. Tot de symptomen behoren onder andere slaapproblemen, lichamelijke klachten, stemmingswisselingen en concentratieproblemen. Door voldoende rust te nemen en je prioriteiten te verschuiven maak je ruimte voor een snel herstel.

Hoe moet ik overspannenheid aanpakken?

Ondanks het feit dat overspannenheid makkelijker verholpen kan worden dan een burn-out, is het van groot belang dat het niet van kwaad tot erger wordt. Aan je baas vertellen dat je overspannen bent is een eerste stap in de goede richting. Niet alleen ligt de verantwoordelijkheid om het aan te pakken bij jou, maar ook bij je werkgever. Een gezonde werkomgeving is er een waarin er voldoende oog is voor de medewerker. Aan de hand van het E-book ‘Burn Out? Heb oog voor uw medewerker!’ leert een werkgever om de symptomen vroegtijdig te herkennen. Ontvang deze gratis in de mailbox door je door middel van deze link in te schrijven. Naast fysiek herstel dienen zich drie vragen aan waarop je het antwoord wilt krijgen:

  1. Wat maakt dat ik opgebrand ben?
  2. Wat wil ik eigenlijk in dit leven?
  3. Hoe stel ik me onafhankelijk op van wat anderen van mij vinden?

Vraag een gratis adviesgesprek aan!

Ik ben specialist in het aanpakken van een burn-out en overspannenheid door je een behandeling te geven waar je echt wat aan hebt. Heb je het gevoel overspannen te zijn en wil je koste wat het kost een burn-out voorkomen? In een gratis adviesgesprek neem ik 45 minuten de tijd om je situatie te bespreken en krijg je tips waar je meteen mee aan de slag kunt gaan. Mochten er vragen zijn m.b.t. mijn dienstverlening? Vul dan het contactformulier in en stel hier je vragen. Ik sta graag voor je klaar!