Over negen dagen is 2019 weer voorbij. Doet dat er echt toe? Eigenlijk niet natuurlijk. Toch wensen we elkaar dagen van tevoren en dagen nadien een gelukkig nieuwjaar. We kijken even terug op het verstreken jaar, spreken goede intenties uit voor het jaar wat gaat komen en heffen de 31ste om middernacht het glas met onze geliefden; als we die hebben,

Nu we toch eenmaal vasthouden aan deze traditie, kunnen we net zo goed inbouwen dat wij zelf en zo we die hebben onze partner en de mensen om ons heen daar profijt van trekken. Wat jij?

Hoe ik dat privé doe
Mijn lief en ik vinden het leuk en zinnig om met elkaar onze eindejaarsspiegel te delen. We wisselen dan met elkaar uit wat onze bevindingen zijn over onszelf, ons leven, onze relatie en ons werk. We vertellen elkaar bovendien wat we het volgende jaar graag zien dat er gebeurt en hoe we willen dat we onszelf ontwikkelen. Hiervoor hebben we een vragenlijst samengesteld. We zitten dan lekker in ons huis in de Pyreneeën in de woonkamer bij de kachel en vertellen elkaar onze antwoorden op de vragen.

Onze ervaring is dat door steeds weer open met elkaar te delen wat er in ons omgaat en aan het eind van het jaar nog eens de puntjes op de i te zetten, dit een grote bijdrage levert aan het ons gelukkig voelen met onszelf, elkaar en het leven van alledag.

Een kadootje voor jou
Een gelukkige relatie, goeie vrienden en fijne mensen met wie je samenwerkt zijn een groot goed. Fijne relaties, in werk en privé, dragen in grote mate bij aan een burn-out-vrij leven.

Natuurlijk wens ik jou dit toe. Wellicht kan de eindejaarsspiegel van mijn lief en mij jou daarbij van dienst zijn. Met veel plezier geef ik je deze spiegel als kerstkadootje.

Ik wens je lekkere kerstdagen toe en een burn-out-vrij 2020.