Amai, de mensheid is in rep en roer. Niets heeft ons mondiaal de afgelopen 80 jaar zo van onze sokken geslagen als de Corona-hype. Ohlalalala. Heftig.

Wat moet je daar nou mee? Het is bijna onontkoombaar dat het je niet raakt. Zelfs hier op ‘mijn’ berg in de Franse Pyreneeën ontkom ik er niet aan. De werklui van de verbouwing van ons huis hier moesten afgelopen dinsdag om 12 uur het terrein verlaten hebben. Ik mag alleen nog met een ‘attestation de deplacement’ ergens naar toe. En neen, ik kan niet naar Nederland rijden nu. Dat mag niet. Geen geldige reden.

Mais bref. Wat moet je nou met Corona?

Ja, het is een naar gevoel, in sommige gevallen zelfs pijnlijk als het virus je lijf te pakken krijgt en je daarmee moet dealen. Ja, het is vervelend als je naasten dit overkomt. En ja, het kan heel lastig worden als je (zelfstandig) ondernemer bent en je geen inkomen meer hebt voor een tijd en mogelijk hierdoor zelfs failliet zou kunnen gaan. Er is nog heel veel meer wat hartstikke naar, lastig en/of vervelend is en/of kan zijn en/of kan gaan worden als gevolg van het Corono-virus en de hype eromheen. En ja, sommige mensen gaan eraan dood. Weet echter dat er in Nederland en België elke dag zo’n 415 mensen sterven, met of zonder een corona-virus. Sterven doen we allemaal. Dat is onvermijdelijk. En neen, dat vinden we niet makkelijk om mee te dealen.

Volgens mij geldt voor de Corona-hype hetzelfde als voor alles waar we bang voor zijn, en wel dat angst een slechte raadgever is. Het enige waar je wat aan hebt ten tijde van nood, net als anders ook trouwens, is: tegenwoordigheid van geest. En neen, ik zeg niet dat het makkelijk is om met de angst te dealen die je mogelijk nu ervaart door deze hype. En toch is dat wat je redt.

Gebruik je gezond verstand, je intuïtie in samenwerking met je hart. Luister niet naar je angst of mogelijke paniekgevoelens. Ze hebben ongelijk. Per definitie.

Wat laat de hype eigenlijk zo bedreigend voelen?

Neen tuurlijk, ziek-zijn is niet lekker. Geen geld hebben is hartstikke vervelend. Schulden hebben is ook lastig om mee te dealen en zeker deurwaarders zijn dat. Iemand hartstikke missen doet veel pijn. Weet ik allemaal uit eigen ervaring. Maar waar de hype eigenlijk om draait is de angst om dood te gaan. Kijk maar goed naar binnen. In wezen is het de drijfveer van elke angst.
Waarom is die angst om te sterven nou zo beangstigend? Wat is er nou toch zo erg aan dood zijn? Wat is dood zijn eigenlijk? Dit zijn vragen die de meeste mensen uit de weg gaan.

De ene mens gelooft dat als je gestorven bent alles ophoudt, een ander mens meent te weten dat er leven na de dood is.

Als er volgens jou niks meer is, dan weet je ook niks meer van vóór die tijd. Noch van mogelijk nà die tijd.   Dan is er ook niks ergs aan. Hoef je je daar ook niet druk over te maken. Toch?  Dat je niet meer gaat beleven wat je nog had willen beleven kan je dan niet meer deren. En ja, er zijn mensen die je zullen missen en die een tijd lang veel verdriet zullen ervaren. En neen, dat voelt niet prettig. Doch daar kun je niet voor verantwoordelijk zijn. Het hoort domweg bij het leven. Jij noch hen die je lieft ontkomen eraan.

Als je gelooft dat je een ziel hebt, dan ben je als je gestorven bent gewoon weer je ziel zonder mensenjas aan. Hoe het dan verder gaat, daar kun je je nu toch geen voorstelling van maken. Hoeft ook niet. Het komt goed. Per definitie. Althans, dat is mijn versie.

Dood gaan we allemaal. Hoeveel veiligheidsmaatregelen we in onze maatschappij ook trachten te nemen om het aantal doden terug te dringen. Stel je voor dat we het eeuwige leven hadden hier op aarde. Ik moet er toch niet aan denken.

Lees meer over ‘dood en sterven’, één van de hoofdstukken uit mijn boek in wording:

Dus wat heeft het voor nut om je druk te maken over het corona-virus?

GEEN 

Nochtans doen we het. We willen het snappen. We willen er grip op krijgen. We willen voorkomen dat we lijden. Maar de enige manier om dit te voorkomen is: zich geen zorgen te maken over wat er zou kunnen gebeuren.

Hiervoor is er een mooie tegeltekst in ’t Nederlands: ‘de mens lijdt het meest van het lijden dat hij vreest, doch nimmer aan zal komen’.  En zo is het. Althans meestal. En als het anders is, helpt het helemaal niks, om je daar nu alvast druk over te maken. Dat doet alleen maar pijn. Daar dien je niemand mee en het voelt ook nogges niet lekker.

Tijd voor bezinning

Ten tijde van crisis, worden dingen overhoop gehaald. En zo biedt het ook kansen. Het Corona-virus schudt de mensheid door elkaar. Niet lekker wellicht, maar mogelijk wel nuttig. Er moet godvergeten veel gebeuren opdat wij mensen eindelijk aan de bak gaan en er en masse voor gaan zorgen dat we de puinhoop die we op deze aarde ervan gemaakt hebben, weer herstellen. Ervoor zorgen dat wijzelf en de rest van de natuur weer in evenwicht met onszelf en elkaar gaan functioneren.

Dat vraagt jouw inzet. Net zo goed als die van mij.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is: wakker worden. Je eigen potentieel beseffen en in liefde en liefdevolle vriendelijkheid met jezelf en de wereld om je heen gaan leven.

Hoe kun je je lijf helpen om gezond te blijven en weer te worden?

De afgelopen dagen heb ik allerhande info gekregen en tot me genomen in relatie tot het Corona-virus. Niet dat ik de heilige graal in handen heb, maar een ding meen ik zeker te weten: als het immuunsysteem van lichaam en geest sterk is, zijn de kansen dat het virus beslag op het lichaam legt geringer en zo het dat wel doet geneest het sneller.

Zorg dat de ph-waarde van je lichaam in balans is, suppleer per dag: 7000 mg vitamine C,  6000 IE Vitamine D3,  een vitamine B-complex, 55 mg Selenium, 10 gram Spirulina en eet waar mogelijk superfood, eet verse groenten en fruit. Drink 30 ml schoon water per kg lichaamsgewicht met een paar kruimels Keltisch zeezout.

Laat vlees, brood, pasta, koeken, taarten, snoep, zuivelproducten, margarine, kant en klaar producten, frisdranken etc., micro wave – en junkfood zo veel mogelijk staan. Het geeft wel vulling maar geen voeding. Daardoor is het ballast voor het lichaam.

Onderstaande link steunt me in m’n ideeën hierover, al geef ik op grond van jarenlang onderzoek hogere dosissen aan. Neem ik ook voor mezelf. Doe er je voordeel mee.

https://oersterk.nu/wp-content/uploads/2020/03/200306_EHBPC-ebook_v3.pdf

Nog iets belangrijks !!!

Naar wat ik heb nageplozen blijkt uit heel veel wetenschappelijk onderzoek dat hitte virussen dood. Dus ook het Corona-virus. Slik daarom niks wat de koorts verlaagd. Dus niks erg dat paracetamol, ibuprofen ed. uitverkocht zijn. En je billen kun je ook met een washand of de douche kuisen

Voor als je behoefte hebt aan steun

Ik zit alleen in ons huis op een berg. Ik heb dankzij het Corona-virus weer meer tijd gekregen. Mocht je behoefte hebben aan steun, ben je van harte welkom. Schroom niet me te contacten. Dankzij internet, is afstand geen punt meer. We kunnen skypen, zoomen, appen. Kies maar.

Toi toi toi, veel liefs en misschien tot gauw

En nu je mogelijk wat meer tijd hebt luister dan naar de bere-interessante Ted-talk van de Biophysica Joyce Hawkes over leven na de dood. https://www.youtube.com/watch?v=MyaBeHeRK6M