De laptop mee op vakantie of niet?

Al jaren gebruiken we een checklist om op vakantie te gaan. Een echte aanrader. Het enige wat je op tijd moet doen is de lijst er weer eens bij pakken en up-to-date te maken. Zo is de babyvoeding er bij ons al tijden vanaf en moest dit jaar de racefiets van mijn oudste zoon mee.

Wat luxe kampeerders zoal meenemen

Op die checklist staat van alles. De inhoud van de toilettas, alle spullen van de tent, spelletjes, wandelschoenen, etc. Daar horen dan ook nog de Nintendo DS bij, elektrische tandenborstels en nogal logisch ook de mobiele telefoons. We willen tenslotte wel bereikbaar zijn. Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers is nog steeds ons motto. En handig om elkaar onderling te bellen in geval van nood. Ja  je hebt het goed begrepen, we hebben ook stroom in de tent. Die luxe hoort er voor ons wel bij. Het nadeel van al die apparaten is de onvermijdelijke snoerenbrei.

Oplaadsnoeren

Snoerenbrei

Een lastige afweging

Maar hoe zat het dan met de laptop zul je je afvragen. We moesten een moeilijke afweging maken. Het voordeel van de laptop was dat we beiden de mail konden bijhouden. Dan is de inbox niet zo vol meer als we terugkomen. We zijn beiden zzp-er dus de mail laten blokkeren zoals bij Daimler wilden we niet. En natuurlijk is de laptop handig om de openingstijden van het zwembad op te zoeken, suggesties voor een dagje uit en je weet maar nooit… Met wifi op de camping werkt dat beter dan op de telefoon. Dus we besloten om de laptop mee te nemen.

En het vakantiegevoel dan?

Eigenlijk weet ik heel goed dat de mail checken niet handig is. Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik ben zelf dan even uit het vakantiegevoel. Alsof ik me even niet realiseer waar ik ben. En daarnaast komen er in je mailbox zaken voorbij die direct moeten worden opgepakt na de vakantie. Dat helpt niet echt om tot rust te komen. Want tijdens de vakantie wil ik opladen, vertragen, relaxen, er even helemaal tussenuit! Lekker met een boek op schoot zitten, tafeltennissen met de jongens een wandeling maken, dat soort dingen. Of lekker kijken wat er verder allemaal om me heen gebeurt op de camping.

Toch een goed besluit

Na twee dagen kwam vond ik dat we een goed besluit hadden genomen. Het bereik van de wifi was vanaf ons plekje niet optimaal en daarnaast zitten er zoveel gebruikers op het netwerk dat het SUPERTRAAG werkte. Om Jochem Myer aan te halen, het netwerk was nog trager dan een trekschuit! Een echt irritatiefactortje. Het openen van Gmail duurde een paar minuten en dan heb ik het nog niet eens over het versturen van een nieuw bericht. Thuis zou de irritatie bij mij snel zijn toegenomen, maar op het vakantieadres in Frankrijk liet ik het langzaam over heen komen. Het was wel goed zo. Ik las het ene na het andere boek weg, zelfs het boek Aardkinderen van mijn zoon. En dan bleef er nog voldoende tijd over om te relaxen, zoals aan de beek van mijn salade smullen.

Genieten

Slafie aan de beek

Lang leve het trage internet tijdens mijn vakantie!

Vind je het leuk om te reageren? Laat dan hieronder je bericht achter. Of deel deze blog met anderen.