Blij eiEen van mijn klanten noemde mij laatst een ”blij ei”. Wat een prachtig compliment dacht ik toen. Maar eerlijk gezegd voel ik mij de laatste jaren ook als een blij ei. Ik heb niet alleen veel energie, maar ik heb loop vaak rond met een brede glimlach om mijn mond. En dat is niet altijd zo geweest. Ook ik heb flinke downs meegemaakt wat niet iedereen weet. Misschien nog iets om een apart blog over te schrijven. Nu terug naar het blije ei. Voor mij was dat de inspiratie om een aantal van mijn dagelijkse gewoontes op te schrijven. Gewoontes die mij hebben geholpen om nu als blij ei rond te kunnen lopen. Wil jij ook een blij ei worden? Probeer dan een paar van deze gewoontes uit! Ik ben benieuwd wat er bij jou gebeurt :).

#1 Start met water

Drink na het opstaan twee glazen (warm) water. Dus nog voor het ontbijt. Het brengt je stofwisseling op gang, voert afvalstoffen af en is goed voor je huid. Het geeft je lichaam al direct een oppepper. Meer weten?

#2 Koud afdouchen

Ik weet niet meer of ik het via Wim Hof heb geleerd of van iemand anders. Maakt ook niet uit. Aan het einde van het douchen in de ochtend zet ik de kraan op koud. Het was in het begin even wennen, want ook ik houd van comfort. Maar het levert mij zoveel op: ik sta direct op scherp, ik voel mij mentaal sterker en het is goed voor de bloedcirculatie. Meer weten?

#3 Fruitfeest

Je kent nu bijna mijn hele ochtendritueel. Na de twee glazen warm water en koud afdouchen ga ik ontbijten. Ik houd ervan om van iedere maaltijd een feestje te maken. In de ochtend met een schaal vol vers fruit, ongebrande noten, zaden (chia en hennep) met geraspte gember en limoensap. Mjammie wat een feest! Het grote voordeel voor mij: een stabiele bloedsuikerspiegel, geen tussendoortjes nodig tot het middageten en natuurlijk super lekker!

#4 Aloe vera

Veel mensen vragen aan mij of ik net op vakantie ben geweest. Omdat ik er altijd zo bruin uit zie. Ik zeg dan vaak dat het komt omdat ik veel wandel. Maar dit is niet alles. Het is het best bewaarde geheim wat ik nu ga prijsgeven: aloe vera! Ik heb een speciale gezichtscrème met aloë en drink iedere dag 100ml gestabiliseerde aloe drank. Ssssttt, niet verder vertellen! Meer weten?

#5 Geen nieuws

Mijn jongste zoon (14) zat laatst het journaal te kijken. Ik was het ontbijt in de keuken aan het klaarmaken en luisterde dus mee naar de bagger die over hem werd uitgestort. Sorry, ik kan het niet anders beschrijven. Ik werd herinnerd aan een andere dagelijkse gewoonte namelijk  geen nieuws of naar een actualiteiten-programma kijken. En zeker niet voor het slapen gaan. Dat slaapt een stuk lekkerder! Als er echt belangrijk nieuws is, dan komt dat bij mij wel binnen via social media en af en toe via nu.nl.

#6 Wandelen

Als je mij al langer volgt dan weet je dat ik wandelen de mooiste vorm van bewegen vind. Iedere dag ga ik naar buiten, meestal ’s middags voor de lunch of ’s avonds voor het eten. Dat is beter voor de spijsvertering. Wandelen heeft zoveel voordelen. Ik heb de 7 belangrijkste redenen hier voor je opgeschreven.

#7 Niet alles zelf doen

Jarenlang dacht ik dat het professioneel was om het zelf allemaal uit te zoeken en dat ging mij nog redelijk goed af ook. Alsof ik het peuterstadium van “zelf doen” nog niet ontgroeid was. Totdat mijn actielijst te groot werd en ik er met hard werken niet meer uitkwam. Met als gevolg: Burnout! Daarna merkte ik hoe mooi en ook makkelijk het is om hulp te vragen aan anderen. Of alleen maar even te sparren met een collega. Wie zou jij kunnen vragen om hulp?

#8 Vermijd mensen die zeuren

Hoe mooi zou het zijn als je (bijna) iedere dag kan genieten van het leven met die mooie lieve mensen om je heen. En dat kan ook! Eén van de dingen die ik geleerd heb en dagelijks toepas is dit motto “Stay Away From Negatives”. Vermijd zoveel mogelijk de mensen die klagen en zeuren. Ik denk dat jij ze ook wel kent in jouw omgeving. Als je niet aan ze kunt ontkomen, zorg er dan voor dat de tijd die je met ze besteed zo kort mogelijk is. Dat scheelt je heel veel energie!

#9 Dankbaarheidsdagboek

Zo simpel, maar ook zo krachtig om positief te blijven. Een boekje naast je bed waar je vlak voor het slapen gaan in opschrijft waar je dankbaar voor bent. Geen lange verhalen. Gewoon een paar dingen waar je met een blij gezicht op terugkijkt. Heel algemeen je gezondheid van jezelf en de lieve mensen om je heen, je heerlijke woning of in het klein die grap op de radio, het emo-momentje in die film of het verhaal van je zoon of dochter aan tafel. Meer weten?

#10 Mobiel ’s nachts uit

En dan de laatste gewoonte die ik bijna dagelijks vertel aan mensen die ik coach. Zeker als ze slecht kunnen slapen. Ik zet de wifi en 3G/4G op mijn mobiel ’s nachts uit en leg de telefoon aan de andere kant van de slaapkamer. Dan ben ik nog steeds bereikbaar, maar heb ik geen last van de radiogolven naast mij. Ook zet ik de wifi in huis helemaal uit ’s nachts. Ik slaap er een stuk lekkerder (lees dieper) door. Meer weten?

Like & Share

Vind je deze blog interessant en ken je iemand die wel een wat blijer ei mag worden? Deel dat dit blog met hem of haar. Zo maken we samen de wereld een stukje mooier en blijer :). Of nog leuker, misschien wil jij wel jouw ervaring delen na het uitproberen van een dagelijkse gewoonte. Zet je reactie hieronder, zodat ook andere lezers hier weer van kunnen leren.

Toe aan een doorbraak?

Super Arjen, deze tips, maar ik heb meer nodig dan tips voor meer energie. Ik ben nog lang geen blij ei en kan daar wel wat hulp bij gebruiken. Het lijkt wel alsof ik nooit meer de oude ga worden. Herkenbaar voor jou? Dus je bent toe aan een doorbraak?

Ontdek met Energie Terug online hoe je makkelijk zelf je basisenergie op orde kunt brengen

20151109            Geen nieuws2           Ask for help