Als er al een tijd is waarin de liefde extra kan bloeien en je tot totale ontspanning kunt komen, dan is het wel de zomer. Als de zon schijnt, het heerlijk warm is buiten en je bloot of met zomerkleren aan lekker op een terrasje of in het gras kunt niksen.

De zon is een weldaad voor ons gemoed en onze gezondheid, in alle opzichten. Daarnaast is het dé natuurlijke bron van vitamine D3, waar mensen met een burn-out zeker een tekort aan hebben.

Geen zomerzon? Neem dan extra vitamine D3, K2 en C. Wel zomerzon? Ga naar buiten met alleen wat kokosvet op je huid. Neen, geen zonbeschermers. Die veroorzaken in reactie op de zon, juist onheil in het lichaam. Hoe onwaarschijnlijk het ook moge klinken na alles wat je over factor 15 en meer al hebt gehoord. Lees dit artikel over de eerste resultaten van het FDA-onderzoek in de VS waaruit blijkt dat zonbeschermers toxische stoffen achterlaten in ons lijf. De reactie van gifstoffen op zonlicht lijkt me ook geen feest voor je lichaam. Volgens mij kun je het vergelijken met margarine. Nu jaren later blijkt dit ook een ongezonde uitvinding te zijn.

https://www.usnews.com/news/health-news/articles/2019-05-06/sunscreen-chemicals-enter-bloodstream-at-potentially-unsafe-levels-study

Om dieper de liefde in te duiken, zowel voor jezelf als voor je geliefde en alle andere relaties, luister of lees het excellente boek van Dr. David Robert Ord: “Lessons in Loving, A journey into the heart”. Helaas niet te verkrijgen in het Nederlands. Maar het is een goede oefening in Engels en als luisterboek is het tof om in de auto tot je te nemen. Echt een aanrader.

https://www.namastepublishing.com/lessons-on-loving-in-the-little-prince

Het verrukkelijke boekje van Antoine de Saint-Exupéry: “De kleine Prins”, is wel in’t Nederlands te verkrijgen. Als je het leuk vindt om de hierin verpakte metaforen in wat de liefde je wil vertellen zelf te vertalen, neem dan de lessen van de kleine Prins nog eens ter hand en ter harte.

Ik wens jou een heerlijke zomertijd. Moge je veel energie en gezondheid tanken.